Za jeden deň zomreli na Ukrajine najmenej traja civilisti

NETKY.SK • 31 Január 2015, 13:33 • 2 min
Za jeden deň zomreli na Ukrajine najmenej traja civilisti

DEBAĽCEVE - Najmenej traja civilisti zahynuli za posledných 24 hodín počas intenzívnych bojov medzi proruskými separatistami a vládnymi vojakmi na východnej Ukrajine. Informovala o tom dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf doneckej oblastnej polície Viačeslav Abroskin napísal na sociálnej sieti Facebook, že dvaja ľudia prišli o život v meste Debaľceve, ktoré je strategickou železničnou križovatkou. Tá je epicentrom bojov. Ďalšia osoba zahynula západne od pozícií povstalcov v Donecku.
      

Boje spôsobujú značné utrpenie civilistov, ktorí neboli schopní opustiť oblasť. Reportér agentúry AP, ktorý dnes navštívil Debaľceve, našiel úplne vyprázdnené ulice, v pozadí znela delostrelecká paľba.
      

Organizácia Spojených národov v piatok vyjadrila svoje obavy nad závažnou situáciou ľudí vystavených bojom na východnej Ukrajine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies