Za jeden deň podľahlo v Sierra Leone ebole rekordných 121 ľudí

NETKY.SK • 6 Október 2014, 13:17 • 2 min
Za jeden deň podľahlo v Sierra Leone ebole rekordných 121 ľudí

FREETOWN - V Sierra Leone zaznamenali len v sobotu až 121 úmrtí na ebolu a desiatky ďalších nakazených.

slovakia

left justify in out

Sobota sa tak stala najhorším dňom od vypuknutia tejto epidémie v západnej Afrike pred štyrmi mesiacmi. Celkový počet osôb, ktoré ebole v Sierra Leone podľahli, stúpol z 557 na 678. Úrady zaregistrovali tiež 81 nových prípadov nákazy hemoragickou horúčkou. Do postihnutých oblastí už začína prúdiť medzinárodná pomoc na boj s touto chorobou, v Sierra Leone však distribúcia tejto pomoci viazne. Podľa agentúry Reuters v prístave Freetown už od skoro dva mesiace neodbavili zásielku s ochranným odevmi a maskami.

 

Ebola doteraz v západnej Afrike - predovšetkým v Sierre Leone, Guinei a Libérii - zabila najmenej 3 439 ľudí. Celkovo sa zatiaľ vírusom podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) nakazilo skoro 7500 ľudí. Súčasná epidémia eboly je najhoršia v zaznamenanej histórii. Doteraz najviac obetí si nákaza vyžiadala práve v Libérii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies