Za jazdu pod vplyvom alkoholu a marihuany hrozí vodičovi vysoká pokuta

NETKY.SK • 28 Október 2019, 17:18 • 2 min
Za jazdu pod vplyvom alkoholu a marihuany hrozí vodičovi vysoká pokuta

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Policajná hliadka zastavila na Trenčianskej ulici v Bánovciach nad Bebravou 20-ročného vodiča Nissanu, keďže mu na aute nesvietilo svetlo.

slovakia

left justify in out

"Počas cestnej kontroly zacítila závan marihuany. Po zákonnom poučení vodič dobrovoľne vydal policajtom plechovú nádobu s neznámou zelenou sušinou, u ktorej bolo podozrenie, že je to marihuana," informovala v pondelok trenčianska krajská polícia na svojej stránke na sociálnej sieti.

 

Muža z okresu Trenčín následne policajti podrobili dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 0,20 mg/l, čo predstavuje 0,42 promile alkoholu.

 

img

 

Opakovaná dychová skúška mala ten istý výsledok. "Policajti vodičovi na mieste zadržali vodičský preukaz a ďalšiu jazdu mu zakázali. Následne bol podrobený lekárskemu vyšetreniu, ktoré potvrdilo prítomnosť omamnej látky v tele. Jej koncentráciu a vplyv na organizmus bude zisťovať súdny znalec z odboru toxikológie. Zaistená sušina bola poslaná na expertízne skúmanie," dodali policajti.

 

Mužovi hrozí v správnom konaní na okresnom dopravnom inšpektoráte za jazdu pod vplyvom návykových látok pokuta až do výšky 1000 eur a zákaz činnosti riadiť motorové vozidlá do piatich rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies