Za jazdu na štvorkolke v chránenom území hrozí žene ročné väzenie

NETKY.SK • 10 Október 2014, 09:37 • 2 min
Za jazdu na štvorkolke v chránenom území hrozí žene ročné väzenie

ILAVA – Ilavskí policajti obvinili vo štvrtok (9. 10.) 28-ročnú ženu z okresu Ilava z prečinu porušovania ochrany rastlín a živočíchov. Jazdila na štvorkolke v chránenom území.

slovakia

left justify in out

Ako dnes TASR informoval hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Pavol Kudlička, obvinená žena v rozpore so všeobecne záväznými právnymi predpismi na ochranu prírody a krajiny jazdila 6. júla nadránom na motorovej štvorkolke po nespevnenej lesnej ceste v katastrálnom území obce Zliechov v Ilavskom okrese.  
      

„Žena jazdila na pozemkoch nachádzajúcich sa na území Chráneného vtáčieho územia Strážovské vrchy, kde platí druhý stupeň územnej ochrany a na vykonanie jazdy je potrebné príslušné povolenie. Obvinenej v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody až na jeden rok,“ doplnil Kudlička. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona