Za iniciovanie surovej vraždy bezdomovca 20-ročné väzenie

NETKY.SK • 23 Marec 2016, 14:58 • 2 min
Za iniciovanie surovej vraždy bezdomovca 20-ročné väzenie

BANSKÁ BYSTRICA – Na dvadsať a osemnásť rokov odňatia slobody odsúdil dnes senát Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici aktérov surovej vraždy 30-ročného bratislavského bezdomovca Maroša Horvátha.

slovakia

left justify in out

Za úkladnú vraždu formou spolupáchateľstva 31-ročný Dušan Ondrušík dostal osemnásť a jeho 24-ročná milenka Mária Rafaelová dvadsať rokov odňatia slobody. Dvojica 1. júna minulého roku v Bratislave obeť usmrtila a rozštvrtila. Ondrušík i Rafaelová sa ku skutku priznali a s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry uzavreli dohodu o vine a treste, ktorú senát ŠTS schválil. Rafaelová dostala vyšší trest, pretože bola iniciátorkou brutálneho činu.


Motívom útoku na Maroša bola pomsta za fyzické ublíženie Márii Rafaelovej a jej matke. Vrahovia po vzájomnej dohode vylákali Maroša do pivnice bytového domu na Miletičovej ulici pod prísľubom sexu s Máriou. Počas aktu Ondrušík napadol bezbrannú obeť nožom a sekáčikom na mäso. Nožom atakovala bezdomovca aj Rafaelová. Spolu mu zasadili viac ako 150 bodných, bodnorezných a sečných rán, pričom zasiahnuté boli aj pľúca a iné vnútorné orgány. Maroš zomrel na následky útoku. Potom ho Ondrušík odtiahol do svojej pivnice v dome, kde býval. Tam ho spolu s Rafaelovou rozštvrtili a časti tela odniesli do lesného porastu pod prístavný most.


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinených, že sa voči verdiktu súdu neodvolajú. Sudca hneď nariadil aj výkon trestu. Ten si odsúdenci odpykajú v ústave s maximálnym stupňom stráženia.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona