Za hackerským útokom na klientov Tesco Bank je pravdepodobne škodlivý kód Retefe

NETKY.SK • 9 November 2016, 17:03 • 2 min
Za hackerským útokom na klientov Tesco Bank je pravdepodobne škodlivý kód Retefe

BRATISLAVA - Za únik peňazí z účtov 20.000 klientov britskej Tesco Bank je podľa softvérovej spoločnosti Eset s najvyššou pravdepodobnosťou zodpovedný škodlivý kód Retefe. Tento malware sa väčšinou šíri ako príloha e-mailu, ktorá sa vydáva za objednávku, faktúru alebo podobný dokument.

slovakia

left justify in out

Výsledkom infekcie je, že škodlivý kód modifikuje webstránku internet bankingu zobrazenú klientovi banky v jeho prehliadači, následne sa pokúša zbierať prihlasovacie údaje obete a v niektorých prípadoch ho naláka aj na to, aby na svoje mobilné zariadenie nainštaloval mobilný komponent tohto škodlivého kódu, ktorý Eset deteguje ako Android/Spy.Banker.EZ. Podľa médií týmto spôsobom unikli financie z účtov 20.000 klientov Tesco Bank. Inštitúcia zároveň stopla všetky online transakcie 140.000 zákazníkom.

 

Malware Retefe dokáže modifikovať webstránky internet bankingu vo všetkých hlavných webových prehliadačoch, vrátane Google Chrome, Mozilla Firefox a Internet Explorer. Eset upozorňuje, že klienti Tesco Bank nemusia byť jediným cieľom útočníkov. Autori sa zamerali aj na klientov ďalších bánk v Británii a nemecky hovoriacich krajinách. Tieto banky aktuálne spoločnosť kontaktuje s varovaním o hrozbe, ktorá ich klientov môže pripraviť o peniaze.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies