Za falošné ohlásenie bomby bude v Rusku hroziť päť rokov

NETKY.SK • 24 Január 2014, 17:52 • 2 min
Za falošné ohlásenie bomby bude v Rusku hroziť päť rokov

MOSKVA – Za falošné bombové hrozby prostredníctvom telefónu by mohlo v budúcnosti v Rusku hroziť až do päť rokov väzenia. Predpokladá to legislatíva prezentovaná v parlamente v piatok. Takýto planý poplach, nazývaný ruskými médiami tiež "telefonický terorizmus", by mal byť buď trestaný väzením, alebo pokutovaný až do výšky 500 000 rubľov (10 500 eur).

slovakia

left justify in out

Terčmi výhražných telefonátov sú často školy a vlakové stanice, kde poplachy spôsobia prerušenia činnosti a veľké finančné škody. Mylné informovanie úradov o údajných plánovaných teroristických útokoch je v súčasnosti v Rusku trestané maximálne troma rokmi alebo pokutou 200 000 rubľov. Náklady na jediné hľadanie bomby sa pritom môžu vyšplhať až na 5 miliónov rubľov (105 000 eur). V roku 2013 bolo v Rusku zaznamenaných 2 245 telefonických varovaní pred teroristickým útokom, z toho 90 percent falošných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies