Za Etiópiu a Togo hrali suspendovaní hráči

NETKY.SK • 18 Jún 2013, 16:56 • 2 min
Za Etiópiu a Togo hrali suspendovaní hráči

ADDIS ABABA - Predstavitelia Etiópskej futbalovej asociácie priznali chybu pri nominácii Manyahila Beyena na zápas kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2014 a sú pripravení akceptovať každý trest od Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Etiópii teraz hrozí odobranie troch bodov, vďaka čomu by do hry o účasť na MS 2014 v Brazílii bola späť aj Juhoafrická republika.

slovakia

left justify in out

V drese Etiópie nastúpil v kvalifikačnom zápase A-skupiny druhej fázy africkej časti kvalifikácie budúcoročného šampionátu proti Botswane stredopoliar Manyahile Beyene, pričom mal v tom čase dištanc. "Uvedomili sme si chybu. Nebudeme sa odvolávať proti trestu od FIFA. Sústredime sa už na budúcnosť," povedal pre BBC prezident etiópskej federácie Sahilu Gabremariam. Podobný problém má z kvalifikačného zápasu aj Togo. V zápase I-skupiny nastúpil v dueli s Kamerunom stredopoliar Alaixys Romao, ktorý si mal odkrútiť dvojzápasový dištanc.

Etiópia v nedeľu postúpila z A-skupiny druhej fázy africkej časti kvalifikácie budúcoročného šampionátu do finálového play-off o päť miesteniek do Brazílie zásluhou víťazstva 2:1 nad spomenutou Juhoafrickou republikou, môže však spätne prísť o triumf takisto 2:1 nad Botswanou z 8. júna. O deň neskôr Togo zdolalo Kamerun 2:0, ale v prípade administratívnej zmeny výsledku na uvedených 0:3 by sa práve Kamerun dostal na priebežnú prvú priečku v I-skupine nad Líbyu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies