AKTUALIZOVANÉ Za dvojnásobnú brutálnu vraždu odsúdili Romana Chocholáča na doživotie

NETKY.SK • 27 Marec 2018, 10:00 • 2 min
AKTUALIZOVANÉ Za dvojnásobnú brutálnu vraždu odsúdili Romana Chocholáča na doživotie

BRATISLAVA - Roman Chocholáč si za dvojnásobnú vraždu svojej tety a sesternice z novembra 2009, ktorá sa odohrala v katastri obce Kotešová – Oblazov odpyká definitívne doživotný trest odňatia slobody. Rozhodol o tom v utorok trojčlenný senát Najvyššieho súdu SR, ktorý tak zamietol jeho dovolanie.

slovakia

left justify in out

Romana Chocholáča za dvojnásobnú brutálnu vraždu odsúdil v roku 2012 najprv Okresný súd v Žiline na doživotný trest odňatia slobody, ktorý si mal odpykať v ústave s maximálnym stupňom stráženia. Obžalovaný sa odvolal na Krajský súd v Žiline, ten však odvolanie v auguste toho istého roku zamietol a trest prvostupňového súdu potvrdil. Na Okresnom súde v Žiline Roman Chocholáč čítal svoju 120-stranovú záverečnú reč rekordných 17 hodín.

 

Tvrdil, že je nevinný a namietal zaujatosť sudcu a to, že mu na vlastné náklady nebolo napríklad pripustené vypracovať znalecké posudky na hodnovernosť výpovede kľúčového svedka, na grafológiu a podobne. Žiadal príkladom aj vylúčenie médií zo súdnej sieni. Médiá podľa neho viedli voči nemu tvrdú mediálnu kampaň. Namieta mimo iného, že bol údajne neoprávnene predvedený na políciu a že príslušníci polície nezákonne vstúpili do jeho domu.

 

Pojednávanie na prvostupňovom súde v roku 2012 trvalo približne rok. Obžalovaný bol vo svojom okolí pokladaný za problematického mladíka, ktorý bol bez zamestnania, kradol a holdoval alkoholu.

 

Obžalovaný muž podľa polície a obžaloby prokuratúry v noci z 28. na 29. novembra 2009 v rodinnom dome vo Svederníku najskôr brutálnym spôsobom zavraždil 43-ročnú ženu a potom fyzicky napadol a škrtil jej dcéru. Obdive ženy mal postupne naložiť do dvoch áut a tie potopiť vo vodnom kanáli rieky Váh v katastri obce Kotešová - Oblazov.

 

Autá s telami zavraždených žien našla žilinská polícia krátko po oznámení ich nezvestnosti, a to v decembri 2009. Dôvodom dvojnásobnej vraždy, ku ktorej sa Roman Ch. nepriznal, mal byť podľa polície majetkový prospech. V minulosti bol súdený za majetkovú trestnú činnosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona