Za dva dni podnikli Američania v Sýrii päť vzdušných útokov na Islamský štát

NETKY.SK • 9 Október 2014, 16:08 • 2 min
Za dva dni podnikli Američania v Sýrii päť vzdušných útokov na Islamský štát

WASHINGTON - Vzdušné sily Spojených štátov uskutočnili za posledné dva dni päť leteckých útokov proti militantom pri prevažne kurdskom meste Kobané, ležiacom na severe Sýrie neďaleko hraníc s Tureckom. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Podľa dnešného vyhlásenia amerického Centrálneho velenia (CENTCOM) kurdské milície ovládajú väčšiu časť mesta a naďalej odolávajú útokom militantov z Islamského štátu (IS).

 

Pri náletoch uskutočnených v stredu a dnes došlo k poškodeniu výcvikového tábora militantov a k zničeniu dvoch podporných budov IS, ako aj dvoch vozidiel. Americké lietadlá okrem toho zasiahli jednu veľkú a jednu malú jednotku militantov, uviedol CENTCOM.

 

Kurdské milície a džihádisti z IS zvádzajú o strategicky významné Kobané ťažké boje od polovice septembra. Minulý týždeň sa bojovníci IS dostali už do samotného mesta a kurdskí ozbrojenci s nimi v súčasnosti bojujú o každý dom.

 

Z pôvodne asi 45-tisícového mesta už evakuovali všetko civilné obyvateľstvo. Kurdi žiadajú medzinárodné spoločenstvo o urýchlené dodanie protitankových zbraní, ktoré by bolo možné nasadiť voči tankom IS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies