Za dva dni chytili 11 cudzincov, jeden pašoval cigarety

NETKY.SK • 1 Jún 2013, 10:08 • 2 min
Za dva dni chytili 11 cudzincov, jeden pašoval cigarety

BRATISLAVA/SOBRANCE - V posledné dva májové dni zadržali policajti zo Sobraniec na slovensko-ukrajinskej hranici 11 cudzincov a zaistili zásielku pašovaných cigariet. Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej polície Sobrance Agnesa Kopernická.

slovakia

left justify in out

Vo štvrtok zadržali policajti v katastri obce Záhor v okrese Sobrance štyroch štátnych príslušníkov Srí Lanky, pri prekročení hranice z Ukrajiny ich nasnímala kamera. Všetkých vyhostili. V ten istý deň pred desiatou hodinou večer policajti chytili v lese pri obci Ulič v okrese Snina Ukrajinca, ktorý niesol na pleciach balík s 350 kartónmi cigariet značky JIN LING, opatrených ochrannou známkou pre „duty free only“. "Colná hodnota zaistených cigariet predstavuje 2 100 eur a colný dlh bol pracovníkmi colného úradu vyčíslený na 9 515,52 eura," informovala Kopernická. Ako dodala, tento prípad prevzal vyšetrovateľ kriminálneho úradu finančnej správy pre podozrenie z prečinu porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru. 

V piatok v noci pred druhou hodinou nasnímali kamery pri neoprávnenom prekročení hranice piatich Mongolov. Cudzincov zadržali pri Lekárovciach v okrese Sobrance. Keďže prejavili úmysel požiadať u nás o azyl, štyroch previezli do Záchytného tábora v Humennom. "Piaty cudzinec bol umiestnený v Útvare policajného zaistenia pre cudzincov v Sečovciach za účelom jeho prevozu do Francúzska, kde už v minulosti požiadal o azyl," uviedla Kopernická. V piatok popoludní pri obci Maťovce v Michalovskom okrese chytili ďalšieho Ukrajinca, ktorého následne administratívne vyhostili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona