Za drogy smrť: V Indonézii popravia cudzincov za pár hodín

NETKY.SK • 28 Apríl 2015, 15:58 • 2 min
Za drogy smrť: V Indonézii popravia cudzincov za pár hodín

JAKARTA - Príbuzní sa už v indonézskej väznici rozlúčili s deviatimi cudzincami odsúdenými na smrť za drogové delikty, ktorých majú popraviť zastrelením v nasledujúcich hodinách.

slovakia

left justify in out

Indonézske úrady zamietli všetky žiadosti o udelenie milosti a nariadili hromadnú popravu dvoch občanov Austrálie, Brazílčana, jednej Filipínky, Indonézana a štyroch Nigérijčanov. Do väznice na ostrove Nusakambangan už priviezli rakvy s menami odsúdených a povolali tam duchovných, lekárov a popravnú čatu. Indonézske úrady nezverejnili presný čas popravy, ktorá sa uskutoční na čistinke v lese neďaleko väznice. Každého odsúdeného zastrelí čata dvanástich strelcov, no len traja z nich budú mať ostré náboje, aby sa nevedelo, kto väzňov skutočne zabil.

 

Plánované popravy vyvolali diplomatické napätie medzi Indonéziou a niektorými krajinami, z ktorých odsúdení pochádzajú. Indonézsky prezident varoval cudzie krajiny, aby nezasahovali do práva Indonézie uplatňovať trest smrti. "Ak sa tieto popravy uskutočnia, ako predpokladáme, bude to mať dôsledky," povedala austrálska ministerka zahraničia Julie Bishopová. Indonézia je známa svojimi prísnymi protidrogovými zákonmi. Vykonávanie popráv obnovila v roku 2013 po päťročnej prestávke.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies