Za drogy podmienečné tresty

NETKY.SK • 11 August 2015, 13:45 • 2 min
Za drogy podmienečné tresty

BANSKÁ BYSTRICA – Po tridsať mesiacov odňatia slobody podmienečne za drogový zločin vymeral dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici pre 34-ročného Róberta Necpala a 29-ročného Andreja Kmeťa z tohto mesta.

slovakia

left justify in out

Obaja drogový zločin spáchali v januári tohto roku. U Necpala v jeho byte a v pivnici na sídlisku Sásová našli policajti injekčnú striekačku s pervitínom a viacero plastových vreciek s marihuanou. Množstvo pervitínu zodpovedalo dvom až siedmim obvykle jednorazovým dávkam. Z nájdenej marihuany bolo možné vyrobiť najmenej 60, ale aj 180 obvyklých dávok. Kmeťa zadržala polícia po tom, ako na Sládkovičovej ulici v Banskej Bystrici kúpil dve papierové skladačky s pervitínom. Necpal i Kmeť tým spáchali zločin nedovolenej výroby psychotropných a omamných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, za čo sa mohli dostať do väzenia na tri až desať rokov.


Miernejší trest dostali, pretože k drogovému deliktu sa Necpal i Kmeť priznali a svoj čin oľutovali. S prokurátorkou uzavreli dohodu o vine a treste odňatia slobody na tridsať mesiacov podmienečne s odkladom výkonu trestu na štyri roky. Počas skúšobnej doby sa obaja musia podrobiť probačnému dohľadu súdu a majú zákaz požívať návykové látky akéhokoľvek druhu. Necpal navyše musí absolvovať ochranné protitoxikomanické liečenie ústavnou a protialkoholické liečenie ambulantnou formou.


Necpal je zamestnaný ako predajca a vysokoškolsky vzdelaný Kmeť pracuje ako poštový kuriér. Kmeť sa medzičasom presťahoval z Banskej Bystrice do Ružomberka, časť Vlkolínec. Na pojednávaní sa zúčastnila aj jeho matka a manželka.


Rozsudok je právoplatný, pretože súčasťou dohody je záväzok obvinených, že sa voči verdiktu súdu neodvolajú.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies