Za dolapenie čečenského teroristu Doku Umarova ponúkajú 5 miliónov dolárov

NETKY.SK • 27 Máj 2011, 07:34 • 2 min
Za dolapenie čečenského teroristu Doku Umarova ponúkajú 5 miliónov dolárov

Za dolapenie čečenského teroristu Doku Umarova ponúkajú 5 miliónov dolárov

slovakia

left justify in out

img

Spojené štáty ponúkajú päť miliónov dolárov za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu čečenského teroristu Doku Umarova. Americká vláda dnes zároveň oznámila, že Umarovovu islamistickú povstaleckú organizáciu nazývanú "Kaukazský emirát" zaradila do oficiálneho zoznamu teroristických skupín.
      Ministerstvo zahraničných vecí USA uviedlo, že Umarov je zodpovedný za samovražedné atentáty a ďalšie teroristické činy. Jeho skupina pôsobí na ruskom prevažne moslimskom Severnom Kaukaze.
      Čečenský povstalecký líder sa prihlásil k zodpovednosti za početné teroristické útoky. Patrí k nim januárový samovražedný bombový atentát na moskovské letisko Domodedovo, ktorý si vyžiadal 37 mŕtvych, či dva samovražedné bombové útoky na moskovské metro z marca 2010, pri ktorých zahynulo 40 ľudí.
      "Útoky vykonané Kaukazským emirátom dokumentujú globálnu povahu problému terorizmu, ktorému dnes čelíme. Solidárne stojíme pri ruskom ľude v našom odsúdení týchto ohavných teroristických činov," uviedol šéf koordinácie boja proti terorizmu na americkom ministerstve zahraničia Daniel Benjamin.
      Doku Umarova zaradili USA na svoj zoznam globálnych teroristov už v júni 2010.
Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies