Za daňový podvod hrozí obvinenej 56-ročnej žene až 12 rokov väzenia

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 09:54 • 2 min
Za daňový podvod hrozí obvinenej 56-ročnej žene až 12 rokov väzenia

BRATISLAVA - Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry vzniesol obvinenie pre zločin daňového podvodu voči Zsuzsanne S. (56), ktorá podala na Daňovom úrade v Nitre daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty.

slovakia

left justify in out

V ňom si chcela neoprávnene uplatniť nárok na vrátenie dane z pridanej hodnoty vo výške 600.000 eur z fiktívne vystavenej faktúry s daňovým základom 3.000.000 eur. Faktúra bola vystavená na nákup patentu a príslušného know-how s názvom "Postup na zneškodnenie pôd, odpadových kalov zamorených uhľovodíkmi". Patent a príslušné know-how mala od spoločnosti WASTE TO ENERGY, s.r.o., kúpiť spoločnosť Mumbles, s.r.o., pričom konateľkou oboch spoločností je obvinená Zsuzsanna S. Spoločnosť Mumbles následne deklarovala vývoz a predaj patentu odberateľovi spoločnosti Centroblog Most a to s právom oslobodenia od dane aj napriek tomu, že obvinená vedela, že tieto obchody sa reálne nikdy neuskutočnili.

 

V prípade dokázania viny hrozí obvinenej trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov.

Informácie poskytol Martin Wäldl z Prezídia Policajného zboru.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona