Za celou kauzou Markíza stála podľa Mariana K. jedna osoba

NETKY.SK • 29 September 2020, 15:23 • 2 min
Za celou kauzou Markíza stála podľa Mariana K. jedna osoba

BRATISLAVA - Podnikateľ Marian K., ktorý v utorok vypovedal pred Okresným súdom Bratislava II (OS) v kauze prípravy vraždy Sylvie Klaus-Volzovej uviedol, že za celou kauzou Markíza stál bývalý námestník Slovenskej informačnej služby (SIS).

slovakia

left justify in out

Nadštandardné vzťahy 

Podľa jeho slov v čase okolo roku 1997 SIS viedla spis na neho a na bývalého riaditeľa televízie Pavla R. "Peter Steinhübel mal eminentný záujem o vstup do médií a mal záujem vstúpiť do televízie Markíza. V tom čase udržiaval nadštandardné vzťahy s vtedajším námestníkom SIS (Jaroslavom) Svěchotom, ktorý zase udržiaval nadštandardné vzťahy so sýkorovcami a Mikulášom Černákom," povedal Marian K.

 

img

 

"Je pre mňa nemysliteľné a nepochopiteľné, že by Steinhübel nevedel, že si obžalovaný Pavol R. objednal vraždu Volzovej. Že by on neprišiel za Pavlom R. a nepovedal mu, že bude jeho spoločníkom, alebo pôjde do väzenia," vyhlásil Marian K.

 

"Môj osobný názor je, že celú kauzu Markíza rozpútal Svěchota, aby mohol on alebo nieto z predstaviteľov vtedajšej vládnej moci ovládať Markízu," dodal.

 

Mohlo by vás zaujímať: Marian K. vypovedal v kauze zmeniek a plánovania okolo Klaus-Volzovej

 

Stretnutie s Černákom 

Ďalší svedok v utorok vypovedal, že išlo o člena skupiny černákovcov Slavomíra S. Podrobne opísal stretnutie Pavla R.Černákom v Banskej Bystrici. Stretnutie, na ktorom mal požiadať Pavol R. Černáka o zavraždenie svojej vtedajšej spoločníčky Sylvie Klaus-Volzovej, mal dojednať ďalší spoluobžalovaný Miloš Kaštan. Pavol R. prišiel na stretnutie s Černákom maskovaný. Stretnutie trvalo približne 20-30 minút.

 

img

 

Objednávka?

"Miki sa smial a nám povedal, že ten blázon Pavol R. si chcel objednať vraždu Volzovej," povedal Slavomír S. o situácii, ktorá nastala po stretnutí v kanceláriách Černákovej firmy. Pavol R. Černákovi údajne ponúkal za likvidáciu Volzovej 20 miliónov slovenských korún. Černák podľa svedka Pavlovi R. povedal že "také veci nerobí".

 

Obžalovaní

Bývalému riaditeľovi Černák neveril, nepoznal ho a myslel si, že je to nejaká "búda, pasca".

Z prípravy vraždy Volzovej je obžalovaný Pavol R., Mikuláš Černák, bos skupiny sýkorovcov Róbert Lališ alias Kýbel a Miloš Kaštan.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies