Za brutálnu vraždu dostal muž iba 15 ročný trest!

NETKY.SK • 4 Október 2017, 13:57 • 2 min
Za brutálnu vraždu dostal muž iba 15 ročný trest!

ŽILINA - Sudca Okresného súdu (OS) Žilina dnes na verenom zasadnutí rozhodol o schválení dohody o vine a treste so 65-ročným Igorom K. z okresu Liptovský Mikuláš, ktorý bol obvinený z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

slovakia

left justify in out

Obvinenému súd uložil trest odňatia slobody vo výmere 15 rokov. TASR o tom informoval prokurátor a hovorca krajskej prokuratúry v Žiline Milan Cisarik. Podľa jeho slov sa obvinený ku svojmu konaniu priznal a úprimne ho oľutoval, bezprostredne po skutku zavolal záchranku a pomáhal pri poskytovaní pomoci svojej družke. „Dôvodom na zníženie trestu bol predovšetkým vyšší vek obvineného - 65 rokov, keď by v čase vykonania trestu mal mať 80 rokov a tento trest znamená pre neho de facto doživotie,“ vysvetlil prokurátor. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Jany Balogovej hrozilo obvinenému 20 až 25 rokov väzenia.

 

Igor K. mal podľa polície 4. apríla v rodinnom dome v Závažnej Porube sekerou zaútočiť na svoju 58-ročnú družku. „Po predchádzajúcej hádke mal družku udrieť sekerou do oblasti hlavy a spôsobiť jej ťažké zranenie bezprostredne ohrozujúce život. Polícia muža ihneď po skutku zadržala," informovala vtedy Balogová. Družka bola následne v bezvedomí hospitalizovaná v Nemocnici s poliklinikou Liptovský Mikuláš, kde dňa 30.04.2017 o 04.20 h na následky uvedených poradení zomrela, uviedol Cisarik.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies