Za bombovými útokmi v Ugande je somálska militantná skupina aś-Šabáb

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 11:45 • 2 min
Za bombovými útokmi v Ugande je somálska militantná skupina aś-Šabáb

Za bombovými útokmi v Ugande je somálska militantná skupina aś-Šabáb

slovakia

left justify in out

img

Sú náznaky, že za minulotýždňovými krvavými bombovými útokmi v Ugande je somálska militantná skupina aš-Šabáb napojená na al-Káidu. Uviedol to v utorok jeden z amerických predstaviteľov, podľa ktorého bolo priznanie zodpovednosti za útoky zo strany tejto skupiny autentické.
      Išlo o prvý útok islamistov z aš-Šabábu mimo Somálska. Americké úrady spolupracujú v súčasnosti s regionálnymi vládami na zisťovaní, či skupina plánuje ďalšie ataky a či je potrebné prijať adekvátne opatrenia.
      "Nedostali sme vopred žiadne varovanie," povedal člen adminisratívy prezidenta USA Baracka Obamu ohľadom dvoch explózií v Ugande, pri ktorých prišlo v nedeľu o život 76 futbalových fanúšikov pozerajúcich finále majstrovstiev sveta medzi Holandskom a Španielskom. Americký predstaviteľ uviedol, že útok bol v súlade s hrozbami aš-Šabábu udrieť aj v zahraničí. Dodal, že členovia aš-Šabábu sú skupinou vrahov.

Zdroj: TASR/ REUTERS



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona