Za blog o love prezidenta Poláček trest nedostal

NETKY.SK • 11 Január 2014, 12:32 • 2 min
Za blog o love prezidenta Poláček trest nedostal

BRATISLAVA - Bloger Juraj Poláček z SaS sa ničoho nedopustil, keď pred rokom napísal o prezidentovi Ivanovi Gašparovičovi a tragickej poľovačke. Blogerovi pokutu nedali, píše denník Sme.

slovakia

left justify in out

„Okresný úrad v Bratislave vec ukončil v zmysle zákona o priestupoch,“ potvrdilo novinám ministerstvo vnútra. Ako prípad uzavreli, odmietli zverejniť s tým, že to zákon nepovoľuje. Za priestupok proti občianskemu spolunažívaniu Poláčkovi hrozilo pokarhanie či pokuta do 33 eur. „O žiadnej sankcii neviem. Nik ma nekontaktoval,“ vraví Poláček. Úradníci podľa Sme s najväčšou pravdepodobnosťou rozhodli, že priestupok nespáchal.

Blog najskôr vyšetrovala Národná kriminálna agentúra. Trestné oznámenie podala kancelária prezidenta, pripomína Sme. Gašparoviča sa dotklo, že Poláček upozornil, že nie je jasné, kde bol v lete 2009, keď na poľovačke v Lešti zahynul jeho priateľ Michal Bobák. Keď polícia rozhodla, že nejde o trestný čin ohovárania, prezident sa sťažoval. Neuspel. Za zabitie Bobáka odsúdili Štefana Drozda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies