Za Bitcoiny si už môžete kúpiť aj Bentley, Bugatti a Rolls-Royce

NETKY.SK • 8 September 2018, 19:45 • 2 min
Za Bitcoiny si už môžete kúpiť aj Bentley, Bugatti a Rolls-Royce

HOUSTON – Automobilový predajca Post Oak Motor Cars je údajne prvým obchodným zastúpením luxusných značiek Rolls-Royce, Bentley a Bugatti v USA, ktorá začala prijímať platby v Bitcoinoch (BTC) a Bitcoine Cash (BCH).

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Predajňa luxusných automobilov, ktorej majiteľom je americký obchodník Tilman Fertitta, integroval poskytovateľa krypto platobných služieb BitPay, čo umožní klientom kúpiť autá za digitálne peniaze. Podľa správ bude spoločnosť z Texasu prijímať platby v kryptomenách od klientov z celého sveta.

 

img

 

Fertitta uviedol, že spoločnosť sa rozhodla poskytnúť novú platobnú možnosť s cieľom ponúknuť svojim zákazníkom čo najlepšie nákupné možnosti, ako aj umožniť všetkým ľuďom na celom svete kúpiť vozidlo rýchlejšie a jednoduchšie.

 

Pritom ešte koncom minulého roka miliardár Fertitta vyhlásil pred novinármi, že väčšina ľudí si nikdy nekúpi Bitcoin, pretože nie je poistený Federálnou korporáciou na ochranu vkladov FDIC.

 

img

 

Začiatkom tohto roka americký výrobca automobilov Ford podal patent na komunikačný systém medzi vozidlami, ktorý zahŕňa výmenu kryptomien na zlepšenie plynulosti dopravy.

 

S podobnou iniciatívou prišla začiatkom marca 2018 aj automobilka Daimler AG, pod ktorú patria značky ako Mercedes-Benz a Smart. Gigant predstavil svoju vlastnú digitálnu menu MobiCoin, aby odmeňoval vodičov za ekologický spôsob jazdy, ako napríklad jazdu nízkou rýchlosťou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies