Za amerického prezidenta chce kandidovať aj neurochirurg Carson

NETKY.SK • 4 Máj 2015, 09:37 • 2 min
Za amerického prezidenta chce kandidovať aj neurochirurg Carson

WASHINGTON - Známy neurochirurg a autor Ben Carson v nedeľu oznámil, že sa bude uchádzať o prezidentskú nomináciu Republikánskej strany vo voľbách v roku 2016. Informovala o tom dnes agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Som ochotný byť súčasťou tejto rovnice, a preto oznamujem svoju kandidatúru na prezidenta Spojených štátov amerických," uviedol Carson pre televíziu WPEC-TV v meste Palm Beach v americkom štáte Florida.

 

Predpokladá sa, že Carson (63), ktorý je veľmi obľúbený medzi členmi konzervatívneho protestného hnutia Tea Party, svoju kandidatúru oficiálne oznámi dnes v meste Detroit.

 

"Mnoho ľudí mi navrhuje, aby som kandidoval za prezidenta, aj keď nie som politik," uviedol Carson, ktorý sa o volenú funkciu ešte nikdy neuchádzal.

 

Carson, ktorý ako prvý chirurg na svete oddelil siamské dvojčatá spojené hlavami, sa ku konzervatívnym hodnotám verejne prihlásil na Národných modlitebných raňajkách v roku 2013, kde v prítomnosti prezidenta Baracka Obamu obhajoval rovnú daň, súkromné zdravotné sporiace účty a iné konzervatívne.

 

Svoj zámer uchádzať sa pred prezidentskými voľbami v roku 2016 o nomináciu Republikánskej strany už oznámili senátori Marco Rubio zo štátu Florida, Ted Cruz z Texasu a Rand Paul z Kentucky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies