Za Američana, ktorý zmizol v Iráne, ponúka FBI 5 mil. dolárov

NETKY.SK • 9 Marec 2015, 18:00 • 2 min
Za Američana, ktorý zmizol v Iráne, ponúka FBI 5 mil. dolárov

WASHINGTON - Spojené štáty v pondelok zvýšili odmenu za pomoc pri pátraní po Američanovi, ktorý pred ôsmimi rokmi zmizol v Iráne, z jedného na päť miliónov dolárov.

slovakia

left justify in out

Minister zahraničia John Kerry zároveň vyzval iránsku vládu, aby pomohla nájsť Roberta Levinsona, ktorý zmizol v marci 2007 na iránskom ostrove Kíš, kde bol služobne ako súkromný vyšetrovateľ. "Žiadame vládu Iránskej islamskej republiky, aby s nami spolupracovala na vyšetrovaní zmiznutia Roberta Levinsona, aby sme mohli zaistiť jeho bezpečný návrat domov," uviedol Kerry vo vyhlásení.

 

Levinson, bývalý agent Federálneho vyšetrovacieho úradu (FBI), podľa jeho známych vyšetroval v Iráne falšovanie cigariet pašovaných cez Latinskú Ameriku. V roku 2010 sa objavilo video, na ktorom Levinson žiada o pomoc, zo záznamu však nebolo jasné, kto ho zadržiava. Jeho zmiznutie vyšetruje FBI, ktorá už v roku 2012 ponúkla milión dolárov za informácie o Levinsonovi a túto sumu v pondelok zvýšila o ďalšie štyri milióny. Iránska vláda opakovane poprela podozrenia, že za zmiznutím stojí Irán.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies