Za alkohol odsúdili bývalého colníka

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 17:38 • 2 min
Za alkohol odsúdili bývalého colníka

BANSKÁ BYSTRICA 31. marca (SITA) – Trest tri mesiace odňatia slobody podmienečne a zákaz na jeden rok šoférovať potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 35-ročného colníka Mareka Veselka zo Šiah.

slovakia

left justify in out

Colník ako vodič osobného motorového vozidla odmietol dychový i krvný test na alkohol, čo sa kvalifikuje ako trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.


V súčasnosti už bývalý colník jazdil 10. septembra 2013 pred jednou v noci po kúpeľnej obci Brusno na aute VW Passat. Keď ho kontrolovali policajti, tvrdil, že do vozidla si šiel iba po doklady. Hliadka však za ním šla istý čas a colník zastavil až na ich svetelné znamenie. Veselko opakovane odmietol dychovú skúšku aj odber krvi i napriek tomu, že sa policajti spojili s jeho nadriadeným, ktorý mu dohovoril. Pretože chcel z miesta kontroly ujsť, museli mu nasadiť putá a predviedli ho na oddelenie polície v Slovenskej Ľupči a neskôr do Banskej Bystrice. 


Okresný súd v Banskej Bystrici uznal Veselka za vinného z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Postupoval v súlade so zákonom, podľa ktorého odmietnutie skúšok na alkohol ak vyšetrenie nie je spojené s nebezpečenstvom pre zdravie, sa kvalifikuje ako trestný čin. Veselko sa odvolal s tým, že je nevinný, ale Krajský súd v Banskej Bystrici mu nevyhovel a prvostupňový verdikt potvrdil.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies