Za alkohol dostal podmienku a doživotný zákaz šoférovania!

NETKY.SK • 13 August 2014, 13:39 • 2 min
Za alkohol dostal podmienku a doživotný zákaz šoférovania!

BANSKÁ BYSTRICA - Podmienečný trest odňatia slobody na šesť mesiacov za alkohol a doživotný zákaz šoférovania potvrdil dnes odvolací senát Krajského súdu v Banskej Bystrici pre 50-ročného živnostníka Jána Ďurského z Kováčovej. U živnostníka išlo už o tretí alkoholový delikt v jeho vodičskom životopise.

slovakia

left justify in out

Ďurský vlani v júni viedol svoju Fabiu po obci, kde býva. Policajtom odmietol kontrolu na alkohol dychovou skúškou. Keď ho hliadka viezla na odber krvi do nemocnice, zdôveril sa jej, že má niečo vypité, pretože v ten deň sa grilovalo a on šiel ešte po mäso. V nemocnici však odber krvi odmietol, pretože zdravotná sestra nebola podľa neho dostatočne kvalifikovaná. Tvrdil tiež, že dostal strach zo smrti, odborne nazývaný horror mortis. Podľa lekára však odber množstva krvi na test by neohrozilo Ďurského život. Odmietnutie testov sa kvalifikuje ako jazda pod vplyvom alkoholu. 

 

Nebol to Ďurského prvý vodičský prehrešok. V minulosti už dva razy ho súdy potrestali za jazdu pod vplyvom alkoholu, pričom v jednom prípade išlo o dopravnú nehodu. Dostal za to najprv peňažný trest 1 500 eur a v druhom podmienečný trest päť mesiacov a zákaz šoférovania. Pretože tieto tresty nemali vplyv na Ďurského šoférsku morálku, Okresný súd vo Zvolene siahol k doživotnému zákazu šoférovania. 

 

Proti prvostupňovému rozsudku sa Ďurský odvolal, ale krajský súd mu nevyhovel. Na zasadnutí odvolacieho senátu sa nepoučiteľný šofér ospravedlnil. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona