Za absolventov splní povinnosti voči SP ich nový zamestnávateľ

NETKY.SK • 24 Máj 2011, 07:09 • 2 min
Za absolventov splní povinnosti voči SP ich nový zamestnávateľ

Za absolventov splní povinnosti voči SP ich nový zamestnávateľ

slovakia

left justify in out

V prípade, ak sa študenti po absolvovaní školy zamestnajú, z nástupu do pracovného pomeru im samotným žiadne povinnosti voči Sociálnej poisťovni (SP) nevyplývajú, všetky ich za nich bude plniť zamestnávateľ. Pozor by si však mali dať tí, ktorí boli predtým prihlásení v SP ako dobrovoľní platcovia.
      "Dobrovoľné poistenie im automaticky nezaniká. Ak si ďalej poistné na dobrovoľné poistenie nechcú platiť, musia sa z neho riadne odhlásiť v miestne príslušnej pobočke poisťovne. Ak prestanú platiť a riadne sa z poistenia neodhlásia, stanú sa dlžníkmi poisťovne," vysvetlila pre TASR Jana Hrabková z komunikačného odboru SP.
      Ako ďalej upozornila Hrabková, rovnaké podmienky platia pre absolventov stredoškolského aj vysokoškolského štúdia. "Ukončenie štúdia prináša pre študentov dôležité momenty, v ktorých by mali poznať svoje povinnosti voči Sociálnej poisťovni, aby predišli problémovým situáciám," uzatvorila.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies