Za 24 hodín prišlo do Rakúska z Maďarska 11.000 migrantov, čakajú ešte 7000

NETKY.SK • 20 September 2015, 14:18 • 2 min
Za 24 hodín prišlo do Rakúska z Maďarska 11.000 migrantov, čakajú ešte 7000

VIEDEŇ - Rakúsko dnes oznámilo, že za časové obdobie 24 hodín do polnoci na dnešok prešlo na jeho územie z Maďarska 11.000 migrantov.

slovakia

left justify in out

Ako podľa agentúry AP povedala rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová, v priebehu dnešného dňa sa na dôležitom maďarsko-rakúskom hraničnom priechode v obci Nickelsdorf, východne od Viedne, očakáva príchod ďalších 7000.

 

Predstavitelia ministerstva rokujú s charitatívnymi organizáciami a pokúšajú sa pre tieto novoprichádzajúce osoby, utekajúce pred násilnými a vojnovými konfliktami a chudobou z oblastí Blízkeho východu, Afriky a Ázie, nájsť dočasné prístrešky.

 

Od začiatku tohto roka preniklo na územie EÚ takmer 500.000 migrantov, pričom každý deň prichádzajú ďalší. Európska únia už deklarovala, že súčasná utečenecká kríza je najväčšou od skončenia druhej svetovej vojny.

Prúd migrantov do EÚ prinútil viacero jej členských štátov, napríklad Nemecko, Rakúsko či Slovensko, aby na svojich hraniciach obnovili kontroly. Maďarsko a Bulharsko zasa na svojich hraniciach vybudovali ploty, aby zabránili ilegálnym prechodom, a sprísnili aj tresty za porušenie zákona o štátnej hranici.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies