Za 20 rokov si zobralo život 800-tisíc Rusov: Úrady zablokovali webové stránky propagujúce samovraždu!

NETKY.SK • 22 Február 2014, 06:50 • 2 min
Za 20 rokov si zobralo život 800-tisíc Rusov: Úrady zablokovali webové stránky propagujúce samovraždu!

MOSKVA - Ruské bezpečnostné zložky od roku 2012 zablokovali približne 3700 webových stránok propagujúcich či pomáhajúcich pri samovražde. Rusko patrí medzi krajiny s najvyšším počtom samovrážd detí a mladistvých v Európe. Za uplynulých 20 rokov si tam siahlo na život približne 800.000 ľudí, oznámila dnes agentúra RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Internetový obsah ponúkajúci podrobné informácie o metódach tohto trestného činu býva publikovaný na sociálnych sieťach ako VKontakte, LiveJournal, Mail či stránkach poskytujúcich zdieľanie videí. Webové stránky popisujúce samovraždu ako únik zo zložitých životných situácií zneškodňuje Federálny úrad pre kontrolu práv a zdravia spotrebiteľa (Rospotrebnadzor).
      

Pod zákaz takisto spadajú internetové stránky, ktoré imitujú alebo zosmiešňujú pokusy o samovraždu. Iniciatíva je časťou širšej bezpečnostnej operácie, ktorá sa zameriava tiež na internetovú propagáciu užívania drog či publikovanie detskej pornografie. Na čiernom zozname skončilo celkovo 85.000 nežiaducich internetových stránok, pričom až 98 percent z nich je už zablokovaných.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies