Za 13 minút vykradli pri cintoríne auto, škoda je 1200 eur

NETKY.SK • 30 Október 2014, 09:59 • 2 min
Za 13 minút vykradli pri cintoríne auto, škoda je 1200 eur

BRATISLAVA/PREŠOV – Len niekoľko minút stačilo zlodejovi, aby z auta pri dome smútku vo Svidníku ukradol kabelku. 49-ročná Svidníčanka v stredu popoludní zaparkovala pri dome smútku Peugeot 206.

slovakia

left justify in out

Za trinásť minút, čo bola preč, sa neznámy zlodej bez násilia dostal do auta, zobral čiernu koženú kabelku s peňaženkou, dioptrickými okuliarmi, dámskou kozmetikou, kľúčmi, dokladmi a bankomatovou kartou. Z nej vzápätí vybral vyše 800 eur. Celkovo žene spôsobil škodu za viac ako 1 200 eur. Ako informoval Daniel Džobanik z krajskej polície v Prešove, začali trestné stíhanie pre neoprávnené používanie platobnej karty a krádež.

 

Polícia upozorňuje, že viac ľudí v uliciach, na cintorínoch a v nákupných centrách v nadchádzajúcich dňoch sú príležitosťou pre zlodejov, ktorí využijú aj chvíľkovú nepozornosť. Preto by ľudia nemali nechávať v autách nič hodnotné, pri úprave hrobov by nemali nechávať veci bez dozoru. To platí aj pri návšteve kostolov, kde pri chvíľke nepozornosti môžu prísť o kabát alebo kabelku. Rovnako ostražití by mali byť ľudia aj v hromadných dopravných prostriedkoch. 

 

Polícia vyzýva ľudí, aby pri spozorovaní osôb, ktoré sa správajú podozrivo, upozornili policajné hliadky dohliadajúce na dopravu a bezpečnosť v blízkosti cintorínov, prípadne kontaktujte políciu linke 158 alebo 112.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona