Z zooparku pri Prahe utieklo mláďa pumy

NETKY.SK • 31 Júl 2017, 14:20 • 2 min
Z zooparku pri Prahe utieklo mláďa pumy

PRAHA - Sedemmesačné mláďa pumy utieklo v noci nadnes zo zooparku v obci Zvole v okrese Praha-západ v Stredočeskom kraji. S odvolaním sa na oznámenie riaditeľa zooparku Tomáša Machača o tom informoval spravodajský server Novinky.cz. Klietku zvieraťa poškodil neznámy páchateľ.

slovakia

left justify in out

"Pumu zbadala naša susedka na prechádzke so psom. Puma utiekla, pretože sa bojí," povedal Macháč. Dodal, že puma z tohto dôvodu zrejme niekde zaliezla.

 

Po pume okrem majiteľa pátra aj polícia. Podľa policajného hovorcu Zdeňka Chalupu dostali správu od majiteľa pred 8.00 h ráno s tým, že puma utiekla pravdepodobne okolo polnoci.

 

"Hliadky pátrajú po pume nielen v obci Zvole, ale aj v okolitých obciach. Požiadali sme miestne samosprávy, aby informovali občanov. Nájsť sa ju dosiaľ nepodarilo," povedal Chalupa.

 

Kontaktný zoopark Zvole predstavuje ľuďom život exotických zvierat a zdôrazňuje rozdiely života v prírode a v zajatí. Ľudia sa v zooparku tiež dozvedia o možnosti ochrany týchto zvierat.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies