Z webu Boba Dylana zmizla správa o tom, že dostal Nobelovu cenu

NETKY.SK • 21 Október 2016, 18:21 • 2 min
Z webu Boba Dylana zmizla správa o tom, že dostal Nobelovu cenu

ŠTOKHOLM - Z oficiálnej webovej stránky amerického skladateľa, textára, hudobníka a speváka Boba Dylana stiahli informácie o tom, že umelec sa stal tohtoročným laureátom Nobelovej ceny za literatúru.

slovakia

left justify in out

Začiatkom týždňa sa v texte pri príležitosti vydania zväzku s Dylanovými textami z rokov 1961-2012 písalo o tom, že je laureátom Nobelovej ceny za literatúru pre rok 2016, tento údaj však neskôr stiahli, informoval štokholmský denník Aftonbladet.

 

Švédska kráľovská akadémia udelila minulý týždeň ocenenie 75-ročnému spevákovi za to, že "vniesol do americkej pesničkárskej tradície nové básnické výrazy".

 

Začiatkom týždňa akadémia oznámila, že sa jej dosiaľ nepodarilo osobne sa spojiť s Dylanom, zaslali mu však pozývací list na slávnostný ceremoniál odovzdávania "nobeloviek". Galavečer sa koná pri príležitosti úmrtia zakladateľa ceny, švédskeho vynálezcu Alfreda Nobela.

 

"Bolo by úžasné, keby chcel Dylan prísť v decembri do Štokholmu, keď však nebude chcieť, tak to tak bude," komentovala vo svojom blogu začiatkom týždňa tajomníčka akadémie Sara Daniusová.

 

"Laureáti dostávajú Nobelove ceny za to, čo vykonali, nie ako lákadlo, aby prišli do Štokholmu," pokračovala s tým, že čokoľvek sa udeje, cena patrí Dylanovi. Naposledy sa na udeľovanie podľa nej nemohla dostaviť kanadská spisovateľka Alice Munrová v roku 2013.

 

Dylan sa momentálna nachádza na koncertnom turné. To, že mu udelili cenu dotovanú 930.000 dolármi, dosiaľ verejne nekomentoval, doplnila agentúra DPA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona