Z výparov oxidu uhoľnatého sa počas Vianoc priotrávilo 42 ľudí

NETKY.SK • 26 December 2014, 13:26 • 2 min
Z výparov oxidu uhoľnatého sa počas Vianoc priotrávilo 42 ľudí

TOULOUSE - Výparmi oxidu uhoľnatého sa počas vianočných sviatkov vo Francúzsku priotrávilo niekoľko desiatok ľudí. Hospitalizovať museli celkovo 42 osôb, informovala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na tamojšie médiá.

slovakia

left justify in out

V lyžiarskom stredisku Saint Francois Longchamp západne od mesta Grenoble sa v stredu večer priotrávili hostia miestneho hostinca, ktorí oslavovali v stane, kde bola umiestnená pec na vykurovanie.
      

Pre nedostatočnú ventiláciu sa tam z výparov oxidu uhoľnatého priotrávilo 29 dospelých a jedno dieťa. Zranených záchranári previezli na miesto dostupné sanitkám, následne ich rozviezli do najbližších nemocníc. Informovali o tom miestne noviny Le Dauphiné libéré.  
      

V dome na juhu Francúzska sa výpary oxidu uhoľnatého vytvorili pri grilovaní vianočnej večere, ktorú si táto rodina pripravovala na otvorenom grile. V Mazamet západne od Toulouse hospitalizovali pre príznaky otravy výparmi tohto plynu - zvracanie a dýchavičnosť - spolu 13 ľudí, napísal regionálny denník La Dépeche du Midi.
      

Výpary oxidu uhoľnatého, ktoré vznikajú najmä pri horení vo vykurovacích zariadeniach alebo griloch v uzavretom priestore a pri nedostatočnom prívode vzduchu, môžu byť smrteľne jedovaté, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies