Z vraždy írskej učiteľky obvinili Slováka

NETKY.SK • 20 Január 2022, 06:00 • 2 min
Z vraždy írskej učiteľky obvinili Slováka

LONDÝN - Telo učiteľky a hudobníčky Ashling Murphyovej našli 12. januára na brehoch kanála pri Tullamore. Polícia uviedla, že na ňu niekto zaútočil popoludní na chodníku popri kanáli, keď si bola zabehať.

slovakia

left justify in out

Írske úrady obvinili z vraždy učiteľky Slováka menom Jozef Puška, informovala v stredu na svojej webovej stránke stanica BBC. Muž žije v meste Tullamore v strednom Írsku. V stredu sa postavil pred súd na základe obvinenia z vraždy 23-ročnej Murphyovej.

 

 

Príslušník polície na súde potvrdil zatknutie a vznesenie obvinení voči 31-ročnému mužovi. Sudkyňa nariadila jeho umiestnenie do väzby. Pred súd sa opäť postaví 26. januára. Puškov právnik žiadal bezplatnú právnu pomoc a služby tlmočníka. Puška je podľa právnika občan SR, ktorý žije z príjmu 200 eur týždenne.

 

Írska polícia zatkla v stredu v rámci vyšetrovania vraždy i ďalšieho muža. Neskôr ho však prepustili bez vznesenia obvinení.

 

Prečítajte si tiež: Rakúsko znepokojuje vysoký počet vrážd žien

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies