Z vraždy Holuba polícia obvinili Jozefa R.: Údajne bol naverbovaný Mikulášom Černákom a šéfom sýkorovcov

NETKY.SK • 16 September 2013, 06:23 • 2 min
Z vraždy Holuba polícia obvinili Jozefa R.: Údajne bol naverbovaný Mikulášom Černákom a šéfom sýkorovcov

BRATISLAVA - Zo starej vraždy údajného bosa košického podsvetia Róberta Holuba na nemocničnom lôžku podľa TV Joj obvinila polícia Jozefa R., ktorého teraz súdia v Maďarsku za inú vraždu.

slovakia

left justify in out

Podľa zistení vyšetrovateľa bol Jozef R. údajne naverbovaný Mikulášom Černákom a šéfom sýkorovcov. Prvý raz sa vraj pokúsil Holuba zabiť v Košiciach na čerpacej stanici, lenže ho minul. Potom Holuba vylákali do hotela Danube, kde bol údajne za strelca znovu určený Jozef R.. Údajne sa maskoval parochňou a strieľal z pištole, ktorú mal pod kabátom. Aj tento útok nepohodlný mafián prežil, pripomenula Joj. Ťažko zraneného Holuba potom previezli do nemocnice na bratislavských Kramároch, kde ho umiestnili na kliniku ARO. Spôsob jeho popravy z októbra 1997 pripomínal profesionála. Podľa Joj sa špekulovalo o neznámom zabijakovi, ktorý mal byť najatý vtedajším vedením tajnej služby. "Niekto dal presný tip, kde sa nachádza. Podľa našich vtedajších informácií malo ísť o informácie, ktoré mal poskytnúť ktosi zo Slovenskej informačnej služby," povedal pre TV Joj bývalý novinár Milan Žitný.

Teraz ale podľa Joj polícia tvrdí, že v pozadí vraždy boli sýkorovci. "Dvaja členovia tejto skupiny zabezpečili vysúvací hlinený rebrík, po ktorom R. vyliezol na strechu nad hlavným vchodom do nemocnice. Odtiaľ sa dostal pod okná na kliniku ARO a cez zatvorené okno vystrelil do ležiaceho Holuba zo samopalu Agram s použitím tlmiča 24 striel," uviedla Joj, čo sa približne píše uvádza v policajnom spise. V tom sa podľa televízie uvádza aj to, že Jozefa R. z miesta činu odviezli v kradnutom aute, ktoré bolo zamaskované ako taxík. Proti Jozefovi R. podľa Joj vypovedal bývalý člen podsvetia, ktorý sa tiež podieľal na vražde Holuba. Pred časom začal spolupracovať s políciou a verí, že výmenou za informácie dostane miernejší trest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona