Z vraždy černákovca obvinili aj bosa sýkorovcov Kýbla!

NETKY.SK • 12 Február 2014, 14:20 • 2 min
Z vraždy černákovca obvinili aj bosa sýkorovcov Kýbla!

BRATISLAVA - Polícii sa podarilo objasniť ďalšiu starú mafiánsku vraždu, a to Miloša Piliara z konca 90. rokov.

slovakia

left justify in out

Začiatkom februára vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NaKA) obvinil štyri osoby z trestného činu vraždy. Miloša K. (45) - bývalého spoločníka Mikuláša Černáka, dlhodobo hľadaného Róberta L. alias Kýbla formou účastníctva, Ivana C. (48) a dlhodobo na úteku Martina Biháriho, alias Rusa formou spolupáchateľstva. Miloš K. bol vzatý do väzby a Ivan C. je vo väzbe pre inú trestnú činnosť. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Andrea Dobiašová.
      

Podľa policajných zistení, ešte koncom 90. rokov Miloš K. inicioval vraždu Miloša Piliara. Na neho bol vydaný zatýkací rozkaz pre násilnú trestnú činnosť a skrýval sa. Miloš K. sa obával, že bude kontaktovať políciu a spolupracovať s ňou. Preto sa rozhodol pre jeho vraždu. Sprostredkovane sa nakontaktoval na Róberta L., ktorý v tom čase pôsobil na najvyššej riadiacej a koordinačnej úrovni v skupine prezývanej "sýkorovci" pôsobiacej v Bratislave a západnej časti územia Slovenskej republiky. Následne Róbert L., alias Kýbel naplánoval, zorganizoval, rozdelil úlohy a inštruoval zvyšných páchateľov.
      

Poškodeného vylákali z úkrytu pod vymyslenou zámienkou, že ide na nové miesto, kde sa bude ďalej ukrývať a odviezli ho na chatu pri Seneckých jazerách. Tam ho najskôr omámili nápojom, do ktorého mu dali drogy. Potom mu do úst napchali handričku a liali cez ňu chemickú látku chloroform. Keď nejavil známky života, zahrabali ho do vopred pripravenej jamy.
      

Na základe operatívnej činnosti pracovníkov NaKA boli nájdené a vykopané pozostatky tela koncom júna minulého roka v katastrálnom území Veľkého Grobu. Expertízne skúmanie kostrového nálezu potvrdilo, že ide o poškodeného Miloša Piliara. Miloš K. bol okrem tejto vraždy obvinený 3. februára tohto roku aj ako objednávateľ vraždy Alojza Házyho. Ten bol zastrelený tiež koncom 90. rokov. Obvineným mužom hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov alebo výnimočný trest, dodala hovorkyňa Dobiášová.
      

Miloša K. zobral do väzby Okresný súd Bratislava 1 v piatok 7. februára. "Z dôvodov takzvanej útekovej a preventívnej väzby," potvrdil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dodal, že obvinený proti rozhodnutiu o vzatí do väzby podal sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Krajský sud v Bratislave.
     

Miloš K., exspoločník Černáka, je momentálne obžalovaný na Okresnom súde Bratislava II za to, že istému mužovi mal násilím a pomocou vyhrážok vziať luxusné auto, a potom zorganizovať fiktívny predaj vozidla spoluobžalovanej. S ňou sa vraj dohodol, že si naň vezme úver v lízingovej spoločnosti na základe fiktívnych podkladov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies