Z vlaku smerujúceho do Bulharska ukradli 64 raketových hlavíc

NETKY.SK • 18 Júl 2011, 12:02 • 2 min
Z vlaku smerujúceho do Bulharska ukradli 64 raketových hlavíc

Z vlaku smerujúceho do Bulharska ukradli 64 raketových hlavíc - Krimi Rumunské úrady vyšetrujú krádež 64 raketových hlavíc z vlaku, ktorý prevážal vojenský materiál do susedného Bulharska. Hovorca ministerstva vnútra Marius Militaru v nedeľu oznámil, že s

slovakia

left justify in out

img

Rumunské úrady vyšetrujú krádež 64 raketových hlavíc z vlaku, ktorý prevážal vojenský materiál do susedného Bulharska.
      Hovorca ministerstva vnútra Marius Militaru v nedeľu oznámil, že samostatné hlavice nepredstavujú nebezpečenstvo, pokiaľ sa nestanú súčasťou raketového systému. Prokuratúra informovala, že prípad prešetruje pre podozrenie z krádeže.
      Pracovníci železníc postrehli, že na vozni, v ktorom sa hlavice prevážali, boli poškodené bezpečnostné plomby a takisto dvere neboli dobre zatvorené, keď vlak zastavil v stanici v meste Giurgiu na hranici s Bulharskom.
      Ako informovala tlačová agentúra AP, spoločnosť Tohan Zarnesti, ktorá posielala hlavice do Bulharska, je výrobcom rakiet zem-zem a rakiet vzduch-zem, ako i hlavíc pre 122 milimetrové rakety.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies