Z vlajok Leicestru sa stali v Thajsku relikvie

NETKY.SK • 3 Máj 2016, 14:36 • 2 min
Z vlajok Leicestru sa stali v Thajsku relikvie

BANGKOK - Titul Leicestru City v najvyššej anglickej futbalovej súťaži možno spraví z budhistického kláštora v Bangkoku pútnické mesto. A z jeho predstaveného proroka.

slovakia

left justify in out

Phra Prommangkalachan pred pár mesiacmi predpovedal, že zverenci Claudia Ranieriho sa stanú majstrami. Požehnal aj zopár vlajok s logom klubu. Pravda, jeho pohnútky neboli celkom náhodné. Kláštor sa teší podpore thajských majiteľov anglického klubu.


"Doteraz som neveril na požehnanie. Mních Prommangkalachan dokázal neuveriteľné. Leicester nikdy ligu nevyhral, je to zázrak," povedal jeden z viacerých pútnikov, ktorí sa prišli pozrieť na vlajku s emblémom líšok.


"Začiatkom roka by sa nikto tej vlajky nedotkol, ani keby som ho nútil. Kto by si bol vtedy pomyslel, že sa to takto skončí," povedal asistent predstaveného Korpsin Uiamsa-ard a upozornil, že "relikvie" nepredajú, darujú ich ľuďom podľa Prommangkalachanovho výberu.


Thajský miliardár Vichai Srivaddhanaprabha kúpil Leicester City v auguste 2010 a duchovného poslal do Anglicka, aby dal požehnanie klubu. "Prešiel som si všetky svoje knihy, ale o futbalovom klube som v nich nič nenašiel. Objavil som však požehnanie pre boj, čo má k futbalovým zápasom blízko. Hodilo sa najviac zo všetkých," prezradil v marci Prommangkalachan.

 

Úspech Leicestru však pripísal iným faktorom, napríklad majiteľovej karme: "A nie iba jej. Podieľalo sa na tom veľmi veľa ľudí. Ja som prispel iba tým, že som z nášho domovského štadióna spravil svätú pôdu."

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona