Z verejnej sféry v Maďarsku prepustia 20.000 ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2016, 19:10 • 2 min
Z verejnej sféry v Maďarsku prepustia 20.000 ľudí

BUDAPEŠŤ - Z verejnej sféry v Maďarsku čoskoro prepustia 20 percent zamestnancov. Podľa spravodajského servera Index.hu to dnes v Budapešti potvrdil minister riadiaci úrad vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Ako povedal, mandát má na 20-percentné zníženie stavu verejnej sféry, čo znamená prepustenie 20.000 ľudí. "V Budapešti i mimo nej je v súčasnosti nedostatok pracovnej sily. Toto je vhodné obdobie, v ktorom je možné znižovať stav," konštatoval Lázár.

 

"Inštitúcie patriace pod ministerstvá budú pripojené k rezortom tak, aby bolo možné znížiť počet pracovníkov," dodal minister. V zdravotníctve podľa jeho slov plánuje vláda rozvíjať mzdy a infraštruktúru, znižovať stav sa tam nebude. O školstve povedal, že to, koľko pracovníkov si systém vzdelávania vyžaduje, bude možné posúdiť až neskôr.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona