Z väznice v Jemene sa podarilo ujsť 29 väzňom vrátane nebezpečných teroristov!

NETKY.SK • 14 Február 2014, 06:54 • 2 min
Z väznice v Jemene sa podarilo ujsť 29 väzňom vrátane nebezpečných teroristov!

KÁHIRA/AMMÁM - Devätnásť odsúdených za terorizmus ušlo dnes spolu s ďalšími desiatimi spoluväzňami z centrálnej väznice v jemenskom hlavnom meste Saná počas bombového útoku a streľby v komplexe. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Útok na väznicu sa začal explóziou nálože ukrytej v aute. Po výbuchu zostal v múre väznice päťmetrový otvor. Niektorí z útočníkov sa cez neho usilovali dostať do komplexu, aby oslobodili väzňov, spresnili miestne zdroje. Ujsť sa podarilo dovedna 29 väzňom.
      

Výbuchy a paľbu medzi bezpečnostnými silami a útočníkmi bolo počuť až niekoľko kilometrov od prísne stráženej väznice v severnej časti Saná, kde sú zadržiavaní aj členovia teroristickej siete al-Káida.
      

Jemen zápasí so silnejúcou hrozbou, ktorú predstavuje jedno z najaktívnejších krídel al-Káidy. Za posledné dva roky regionálna odnož tejto teroristickej siete zabila už stovky ľudí pri útokoch na štátne a vojenské zariadenia v krajine.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona