Z väzenia v Egypte prepustili posledného novinára al-Džazíry

NETKY.SK • 13 Február 2015, 12:49 • 2 min
Z väzenia v Egypte  prepustili posledného novinára al-Džazíry

KÁHIRA - Z väzenia v Egypte prepustili dnes novinára televízie al-Džazíra Bahira Muhammada. Stalo sa tak len niekoľko hodín po tom, ako brány väznice opustil na kauciu jeho kolega Mohamed Fahmy, informovala al-Džazíra.

slovakia

left justify in out

Šéf káhirskej redakcie anglického vysielania al-Džazíry Mohamed Fahmy, ktorý má kanadsko-egyptské občianstvo, a egyptský producent Bahir Muhammad strávili za mrežami vyše 400 dní pre obvinenia súvisiace s terorizmom, uviedla agentúra AP.
     

Súd sa však pre oboch ešte neskončil, termín ďalšieho pojednávania bol stanovený na 23. februára.
     

Austrálčana Petra Gresta, korešpondenta al-Džazíry so sídlom v Keni, pred dvoma týždňami deportovali z Egypta. Stalo sa tak na základe nového dekrétu, ktorý umožňuje prezidentovi rozhodovať o deportáciách cudzincov z krajiny.
     

Trojicu novinárov al-Džazíry vlani v júni odsúdili na sedem rokov väzenia. Súd ich uznal za vinných z toho, že napomáhali teroristickej organizácii Moslimské bratstvo, a to prostredníctvom zverejňovania údajne nepravdivých správ o Egypte.
     

Odsúdenie novinárov vyvolalo rozsiahle medzinárodné pobúrenie. Egyptský najvyšší súd začiatkom tohto roka pôvodné rozsudky zrušil a nariadil konanie nového procesu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies