Z väzenia utiekol americký tínedžer odsúdený na tri doživotné tresty!

NETKY.SK • 12 September 2014, 08:36 • 2 min
Z väzenia utiekol americký tínedžer odsúdený na tri doživotné tresty!

WASHINGTON - Americký tínedžer TJ Lane, odsúdený na tri doživotné tresty za streľbu na strednej škole, pri ktorej v roku 2012 zahynuli tri osoby, utiekol vo štvrtok večer miestneho času z väznice v Ohiu. Oznámila to dnes agentúra DPA s odvolaním sa na denník The Plain Dealer.

slovakia

left justify in out

Lane (19), ktorého súd poslal vlani do väzenia bez možnosti podmienečného prepustenia za útok na škole Chardon High School neďaleko mesta Cleveland, utiekol z väzenského zariadenia Allen Oakwood Correctional Institution v ohijskom meste Lima so svojím spoluväzňom Cliffordom Opperudom (45).
      

Pátranie po dvojici väzňov na úteku je v plnom prúde. Podľa polície bola s nimi aj tretia osoba, ktorú sa však podarilo rýchlo zadržať. Väzni utiekli približne o 19.40 h miestneho času a mali na sebe modré väzenské rovnošaty. Okolnosti tohto incidentu v zariadení s vyše 1600 väzňami neboli bezprostredne známe. Úrady v danej oblasti varovali obyvateľov, aby nevpúšťali do domov cudzie osoby ani nebrali do áut stopujúcich. Miestne školy zostanú dnes zatvorené.  Lane bol umiestnený v oddelení väzenia s najvyššou ostrahou a nedávno mu zamietli odvolanie, uviedol pre agentúru Reuters jeho bývalý obhajca Ian Friedman.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies