Z väzby prepustili ďalších štyroch aktivistov Greenpeace

NETKY.SK • 22 November 2013, 12:25 • 2 min
Z väzby prepustili ďalších štyroch aktivistov Greenpeace

PETROHRAD - Ruský súd prepustil dnes z väzby kapitána lode Arctic Sunrise a ďalších troch aktivistov hnutia Greenpeace, ktorých pred dvoma mesiacmi zatkli počas protestu pri vrtnej plošine v Pečorskom mori. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Na slobodu sa až do začiatku súdneho procesu dostali americký kapitán lode Peter Wilcox, Švajčiar Marco Weber, Anthony Perrett z Británie a Holanďanka Faiza Oulahsenová. Počet prepustených aktivistov tak stúpol na 15. Tento týždeň už sudcovia udelili kauciu 26 aktivistom. Právnici hnutia Greenpeace dnes podali odvolanie proti pondelňajšiemu rozhodnutiu súdu neudeliť kauciu Austrálčanovi Colinovi Russellovi. Rozhodnutia petrohradského súdu môžu zmierniť medzinárodnú kritiku, ktorej je Rusko pre tento prípad čelí. 

Posádku lode Arctic Sunrise zadržali v septembri po tom, ako sa niektorí z aktivistov pokúsili dostať na vrtnú ropnú vežu Prirazlomnaja, patriacu koncernu Gazprom. Počiatočné obvinenia z pirátstva neskôr ruský súd zmiernil na trestný čin výtržníctva, za ktorý im v prípade usvedčenia hrozí do sedem rokov väzenia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies