Z územia Slovenska vyhostili piatich Iračanov a jedného Ukrajinca

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:52 • 2 min
Z územia Slovenska vyhostili piatich Iračanov a jedného Ukrajinca

SOBRANCE - Z územia Slovenskej republiky vyhostili v týchto dňoch piatich štátnych príslušníkov Iraku a jedného Ukrajinca.

slovakia

left justify in out

Ako informovala hovorkyňa sobranského Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície Agnesa Kopernická, k zadržaniu piatich osôb pôvodom z Iraku došlo v stredu 8. apríla v katastrálnom území obce Nižné Nemecké. Ich neoprávnené prekročenie slovensko-ukrajinskej štátnej hranice zaznamenali miestne kamery.

 

Pri kontrole cudzincov sa zistilo, že pri sebe nemajú žiadne doklady, preto ich muži zákona za účelom zistenia totožnosti predviedli na policajné oddelenie. Zdravotný stav jedného z Iračanov si vyžiadal jednorazové lekárske ošetrenie, sťažoval sa totiž na bolesti v brušnej dutine. Všetkých cudzincov následne administratívne vyhostili zo Slovenska. Neprejavili záujem o požiadanie azylu na území našej krajiny.

 

Kopernická ďalej informovala o súdnom vyhostení štátneho príslušníka Ukrajiny z územia SR, ktorému predchádzalo, že pri hraničnej kontrole sa identifikoval cestovným pasom Ukrajiny javiacim známky pozmeňovania. "Svojím konaním sa dopustil prečinu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky a trestným rozkazom mu súd uložil trest odňatia slobody v trvaní jedného roka s podmienečným odkladom," priblížila policajná hovorkyňa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies