Z univerzity v Austrálii evakuovali vyše 500 ľudí: Pravý dôvod bol omnoho bizarnejší než ktokoľvek čakal!

NETKY.SK • 29 Apríl 2018, 13:57 • 2 min
Z univerzity v Austrálii evakuovali vyše 500 ľudí: Pravý dôvod bol omnoho bizarnejší než ktokoľvek čakal!

MELBOURNE - Vyše 500 študentov a učiteľov evakuovali z budovy univerzitnej knižnice v austrálskom meste Melbourne, informuje v nedeľu spravodajská televízia BBC.

slovakia

left justify in out

Študenti miestnej polícii nahlásili únik plynu. Neskôr sa však ukázalo, že nešlo o plyn, ale zhnitý durian - plod ovocného stromu známy aj pre svoj silný zápach.

 

Hasiči, ktorí zabezpečovali evakuáciu spresnili, že zápach sa po budove rozšíril klimatizáciou. Uviedli tiež, že v knižnici, ktorá patrí melbournskému technologickému inštitútu, sú uložené aj nebezpečné chemikálie, a preto bolo nevyhnutné celú situáciu prešetriť.

 

Arómu durianu mnohí prirovnávajú k nahnitej cibuli, terpentínu, syru s modrou plesňou či smradľavým ponožkám.

 

Zápach tohto tropického ovocia pred niekoľkými rokmi spôsobil aj odloženie odletu lietadla z letiska v indonézskej metropole Jakarta. Pobúrení cestujúci žiadali posádku, aby otvorila dvere a mohli vystúpiť z lietadla, pripraveného na odlet. Z lietadla vystúpili všetci pasažieri, kým posádka ovocie z paluby neodstránila. Odlet sa zdržal zhruba o jednu hodinu.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona