Z účasti na smrtiacom atentáte v Ankare prokuratúra obvinila 14 ľudí

NETKY.SK • 22 Február 2016, 10:43 • 2 min
Z účasti na smrtiacom atentáte v Ankare prokuratúra obvinila 14 ľudí

ANKARA - Turecká prokuratúra obvinila dnes 14 ľudí v súvislosti so samovražedným atentátom, pri ktorom v stredu v metropole Ankara zahynulo 28 ľudí. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Turecká tlačová agentúra Anadolu dnes uviedla, že všetkých 14 osôb prokurátor obvinil z pomáhania teroristickej organizácii, falšovania a pozmeňovania úradnej listiny a podvodu. Podľa AP však zatiaľ nie je jasné, akým spôsobom sa skupina na atentáte zo 17. februára podieľala.

 

K zodpovednosti za útok v Ankare, ktorého cieľom boli autobusy prevážajúce príslušníkov tureckej armády, sa prihlásila málo známa militantná skupina Sokoli slobodného Kurdistanu (TAK).

Tureckí predstavitelia však tvrdia, že ho spáchali Američanmi podporované milície sýrskych Kurdov v spolupráci s kurdskými vzbúrencami v Turecku.

 

Turecko nalieha na Spojené štáty, aby skupinu kurdských povstalcov prestali podporovať. Kurdskí bojovníci sú však kľúčovou silou v boji proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona