Z túlavého psíka sa stala hviezda, pomáha deťom cez prechod

NETKY.SK • 27 Január 2020, 16:16 • 2 min
Z túlavého psíka sa stala hviezda, pomáha deťom cez prechod

BATUMI - Život túlavých psov býva tvrdý a smutný. Existujú však výnimky, tou je bezpochyby aj psík menom Kupata, ktorý sa stal v gruzínskom meste Batumi celebritou.

slovakia

left justify in out

 

Miestni ho tu poznajú, kŕmia a Kupata sa zase najviac baví, keď pomáha deťom cez prechod rušnej ulice.

 

Dali mu meno podľa toho ako vyzerá

Kupata sa pretĺkal po uliciach už ako šteňa. Potom raz prišiel k domu, kde býva aj Nona Zakarijšviliová. "Prišiel k nám pred štyrmi rokmi, ešte ako šteňa. Dala som mu na chodbu deku a od tej doby žije tu," uviedla Zakarijšviliová.

 

Technicky je jeho majiteľka, ale Kupata stále žije na ulici. Priateľský pes dostal od ľudí v Batumi mnoho mien ako Bim či Tetra, nakoniec sa ale ujalo to, ktoré mu dal miestny mäsiar. Ani on neodolal jeho povahe, kŕmi ho odrezkami a pomenoval ho Kupata - gruzínsky klobása. "Pretože je tak vypasený a dobre živený," smial sa mäsiar.

 

Keď zbadá deti, pomáha

Srdce miestnych obyvateľov si získal Kupata predovšetkým svojou slabosťou pre deti. Kúsok od chodby, kde prespáva je rušná križovatka. Zakaždým keď uvidí prechádzať skupinu detí zo školy, okamžite im ide na pomoc. Pomáha zastavovať dopravu, kým deti neprejdú, niekedy potom na nich čaká v parku.

 

Z Kupaty sa stala miestna celebrita, vďaka voľbe obyvateľov má na miestnom chodníku slávy svoju vlastnú hviezdu a regionálna turistická organizácia mu venovala psiu búdu.

 

"Hovorím všade, starajte sa o túlavé psy, majú v sebe viac lojality než mnohí ľudia," uviedla Zakarijšviliová. Rad túlavých psov nájde šťastný domov. Kupata si urobil šťastný domov najmenej z celej jednej štvrti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies