Z trosiek zrútenej továrne vytiahli najmenej 175 tiel

NETKY.SK • 25 Apríl 2013, 11:00 • 2 min
Z trosiek zrútenej továrne vytiahli najmenej 175 tiel

DHÁKA - Najmenej 175 mŕtvych tiel vytiahli spod trosiek zrútenej osemposchodovej budovy pri bangladéšskej metropole Dháka. Informovala o tom dnes agentúra DPA s odvolaním sa na miestne policajné zdroje.

slovakia

left justify in out

Bangladéšske úrady odovzdali 133 tiel obetí ich príbuzným. V osemposchodovej budove v Savare, vzdialenom 30 kilometrov od Dháky, sídlili malé odevné továrne, banka a niekoľko obchodov. Budova sa zrútila v stredu v čase rannej nákupnej špičky a zranenia utrpelo najmenej 1000 ďalších osôb.

Stovky záchranárov v noci nadnes prehľadávali trosky v snahe nájsť preživších, píše agentúra AP. Spod trosiek sa ozývali  nárek uviaznutých. Pri mieste katastrofy sa zhromaždili príbuzní nezvestných.

Príčina nešťastia stále nie je známa, ale miestne médiá informovali, že vo vonkajšom plášti budovy v utorok zaznamenali pukliny. V dvoch priemyselných štvrtiach bangladéšskej metropoly demonštrovali tisícky zamestnancov tamojších textilných prevádzok a požadovali zatknutie majiteľov budovy za nedbanlivosť, ktorá spôsobila smrť.

Podobný prípad ako ten v Savare sa naposledy odohral v Dháke v roku 2010, keď pod ruinami zrútenej budovy prišlo o život najmenej 25 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies