Z trosiek zrútenej budovy vytiahli po 12 hodinách živé malé dievčatko

NETKY.SK • 27 September 2013, 19:32 • 2 min
Z trosiek zrútenej budovy vytiahli po 12 hodinách živé malé dievčatko

BOMBAJ - Záchranári vytiahli dnes živé malé dievčatko zo zrútenej obytnej budovy v indickej finančnej metropole Bombaj po takmer 12 hodinách od pádu domu. Pri nešťastí zahynulo najmenej osem ľudí a desiatky ďalších uviazli pod troskami, uviedla tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Stovky divákov začali nadšene kričať "Dieťa!" Dieťa!", keď záchranári pracujúci počas mrholenia vytiahli bábätko-dievčatko z tunela vykopaného do trosiek. Zachránených bolo už najmenej 32 ľudí, avšak vyše 30 ďalších je stále nezvestných a pátranie po nich pokračuje. Informoval o tom miestny veliteľ síl, ktoré sú nasadzované pri katastrofách.

V Bombaji ide už o tretiu zrútenú budovu za posledných šesť mesiacov. India je pritom známa nekvalitnou výstavbou a nedostatočnými kontrolami, vinou čoho sú tam takéto nešťastia až príliš časté. Príbuzní nezvestných bedákali alebo sa navzájom držali a pozorovali, ako ťažká technika odpratáva najväčšie kusy betónu. Do dnešného popoludnia bolo zatiaľ potvrdených osem mŕtvych. Záchranári vyhlásili, že budú pracovať dovtedy, kým nenájdu všetkých nezvestných. Budova sa zrútila skoro ráno, krátko po 6.00 h miestneho času, v juhovýchodnej časti Bombaja. Väčšinu obyvateľov 22 bytov v dome tvorili zamestnanci mestskej radnice, ktorej dom patril.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies