Z trosiek havarovaného airbusu vytiahli ďalších 75 tiel

NETKY.SK • 2 Jún 2011, 08:53 • 2 min
Z trosiek havarovaného airbusu vytiahli ďalších 75 tiel

Z trosiek havarovaného airbusu vytiahli ďalších 75 tiel

slovakia

left justify in out

img

Francúzski pátrači v ostatných dňoch vytiahli 75 tiel z trosiek Airbusu A330, ktorý sa pred dvoma rokmi počas letu z brazílskeho Ria de Janeiro do Paríža zrútil do Atlantického oceánu. Oznámila to dnes agentúra Reuters.
      Pri nehode letu A447 spoločnosti Air France zahynulo všetkých 228 osôb na palube, vrátane troch Slovákov.
      Pátrací tím začiatkom mája z hĺbky 3900 metrov vytiahol telá dvoch obetí, ktoré boli pripútané k sedadlám. Neskôr z vraku vytiahli ďalších 75 tiel a v akcii pokračujú, uviedol v Paríži hovorca francúzskej vojenskej polície, ktorá operáciu riadi.
      Hovorca neposkytol podrobnosti o stave tiel. Prvé dve boli relatívne dobre zachované v ľadových hlbinách Atlantiku. Pre identifikáciu však bolo treba odobrať vzorky DNA.
      V priebehu niekoľkých dní po havárii z 1. júna 2009 záchranári na hladine objavili približne 50 tiel a niekoľko trosiek lietadla. Hlavnú časť vraku, vrátane oboch čiernych skriniek, však objavili len tento rok po intenzívnom pátraní.
      Podľa záznamov o priebehu letu zverejnených minulý týždeň airbus padal takmer štyri minúty kým narazil na hladinu. To vyvolalo otázky, či posádka reagovala správne. Zdá za, že airbus v búrkových turbulenciách prudko stratil rýchlosť. Záznamy čiernych skriniek ukazujú, že kapitán lietadla nebol v kokpite a 32-ročný druhý pilot nestabilitu stroja riešil tým, že zdvihol nos lietadla, načo sa ozvalo upozornenie na stratu rýchlosti.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies