Z troch obvinených v kauze Váhostav zostal jeden

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 11:05 • 2 min
Z troch obvinených v kauze Váhostav zostal jeden

BRATISLAVA - V kauze stavebnej spoločnosti Váhostav-SK zostal z troch obvinených bývalých manažérov firmy len jeden. Informuje o tom v dnešnom vydaní denník SME.

slovakia

left justify in out

V marci 2016 vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry obvinil troch ľudí z prostredia manažmentu spoločnosti. Podozrieval ich zo spáchania trestného činu zvýhodňovania veriteľa, čím mohli spôsobiť škodu takmer sedem miliónov eur. Za dokázanie viny im hrozilo väzenie od troch do osem rokov.

 

Po troch mesiacoch z troch obvinených ostal jeden. O koho ide, prokuratúra nespresnila. "V súčasnosti nebudeme zverejňovať podrobnejšie informácie," uviedla pre SME hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Vinu za svoje konanie necítil ani jeden a všetci traja voči obvineniu podali sťažnosť. "Po zohľadnení právnych argumentov prokurátora a po čiastočných výsledkoch dokazovania z odboru ekonómia a manažment došlo opätovne k vzneseniu obvinenia zatiaľ na jednu osobu s tým, že sa zisťuje zodpovednosť ďalšieho okruhu podozrivých osôb," dodala Tökölyová.

 

Podľa denníka je najpravdepodobnejšie, že medzi obvinenými by mohol ostať bývalý generálny riaditeľ Váhostavu-SK Ján Kato. Ten totiž podpisoval faktúry pre subdodávateľov. "Neviem, ako to dopadlo a nemienim sa o tom rozprávať. Necítim na to ani dôvod," reagoval Kato pre SME. V médiách sa okrem neho ako ďalší obvinení spomínali Martin B. a Oľga K.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona