Z tepla skončila v sobotu stovka ľudí v nemocnici

NETKY.SK • 28 Júl 2013, 14:38 • 2 min
Z tepla skončila v sobotu stovka ľudí v nemocnici

BRATISLAVA - Od piatku, kedy záchranári pri horúčavách pomáhali 93 ľuďom, počet skolabovaných narástol na 139 ľudí

slovakia

left justify in out

Extrémne horúčavy na Slovensku potrápili ľudí i v sobotu, pre vysoké teploty skolabovalo 139 ľudí. Stovku z nich záchranári previezli do nemocnice. Agentúru SITA o tom informoval hovorca Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel. Najviac ľudí skolabovalo v Banskobystrickom kraji, a to 23, najlepšie na tom boli obyvatelia Nitrianskeho kraja, kde v sobotu horúčavy nezvládlo 11 ľudí. Záchranári v sobotu pomáhali 79 ženám, 55 mužom a piatim deťom.

V pondelok, kedy začali Slovensko sužovať horúčavy, skolabovalo 140 ľudí, najmenej postihnutých evidovali záchranári vo štvrtok, kedy o pomoc požiadalo 89 ľudí. Od piatku, kedy záchranári pomáhali 93 ľuďom, počet skolabovaných opäť narástol. 

Horúčavy budú pokračovať aj na začiatku nadchádzajúceho pracovného týždňa. V pondelok v okresoch Dunajská Streda, Komárno, Nové Zámky, Levice, Krupina, Veľký Krtíš a Lučenec môže dosiahnuť teplota vzduchu až 40 stupňom Celzia. Pre tieto okresy vydal Slovenský hydrometeorologický ústav na pondelok výstrahu tretieho stupňa pre vysoké teploty.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies